tsouxtres

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ιπποφαές

ippofaes-386
Από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά φυτά, το ιπποφαές µάς βοηθάει να ελέγξουµε το άγχος αλλά και να αντισταθούµε σε χρόνια νοσήµατα.



Πλούσιο σε πολύτιµα συστατικά
Έχει σηµαντική επίδραση στο ανοσοποιητικό µας σύστηµα, αφού περιέχει τουλάχιστον 190 ωφέλιµα συστατικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση. Είναι πλούσιο σε βιταµίνη C (και µάλιστα κατά 1.000% περισσότερο από το πορτοκάλι) καθώς και σε βιταµίνες Α, Β, D, E, K, ενώ περιέχει και πολλά µέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως και ωφέλιµα λιπαρά οξέα (ω-3 και ω-6).
Στην αγορά θα το βρείτε ως συµπλήρωµα διατροφής αλλά και ως αφέψηµα (σε αποξηραµένη µορφή), ενώ περιέχεται και σε διάφορα άλλα φαρµακευτικά και καλλυντικά σκευάσµατα.
Ευεργετικές Ιδιότητες
Το ιπποφαές θεωρείται ότι µπορεί να συµβάλει στην πρόληψη διάφορων µορφών καρκίνου χάρη στην αντιοξειδωτική δράση του ενώ έχει και αντιφλεγµονώδεις, αντιµικροβιακές, αναλγητικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επιπλέον φαίνεται ότι αποµακρύνει τις τοξίνες από το σώµα, χαρίζει ζωντάνια και ενέργεια, δίνει λάµψη στο δέρµα και στα µαλλιά, συµβάλλει στην υγεία των νυχιών, των δοντιών και των µατιών, καθώς και στην αντιµετώπιση της πρόωρης γήρανσης και της σκλήρυνσης του δέρµατος. Επίσης ενδέχεται να µειώνει τον κίνδυνο εµφάνισης διαβήτη σε παιδιά µε οικογενειακό ιστορικό αλλά και τους πόνους εξαιτίας της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος αναπληρώνει τις δυνάµεις του οργανισµού ύστερα από σωµατική εξάντληση, γι’ αυτό εξάλλου και χρησιµοποιείται συχνά από αθλητές.
Το ιπποφαές είναι πλούσιο και σε λινολενικό οξύ, το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει στην αντιµετώπιση του προεµµηνορροϊκού συνδρόµου.
Κατά του άγχους
Τα αµινοξέα που περιέχει το ιπποφαές σε συνδυασµό µε τα λιπαρά οξέα και τις βιταµίνες Β που επίσης διαθέτει το καθιστούν µία από τις καλύτερες λύσεις για την αντιµετώπιση του άγχους. Αρκεί να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι από τα φύλλα του όποτε νιώθετε ότι βρίσκεστε σε ένταση.
Της Κατερίνας Παπαγεωργίου

πηγή : myworld.gr