tsouxtres

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κάλαντα, δώρα και τρόφιμα για παιδιά και «αγγέλους» που υποφέρουν

Το κάλεσμα αυτό αφορά στην πραγματοποίηση μιας πράξης αγάπης και προσφοράς που θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας αύριο και παράλληλα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.



Στις 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων στις 12:00 πολλά παιδιά από διάφορα σχολεία της Αττικής (μαζί με καθηγητές και γονείς εθελοντές) θα μαζευτούν σε κεντρική πλατεία της Αθήνας. Από εκεί θα διανύσουν μια διαδρομή σε πιο φτωχές γειτονιές, τραγουδώντας κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και μοιράζοντας:

- μερίδες φαγητού και γλυκών – παρασκευασμένες από τα παιδιά – συσκευασμένες έτσι ώστε να μοιράζονται εύκολα.

- ρούχα και παιχνίδια που δε χρησιμοποιούνται πια, τα οποία θα έχουν τη μορφή δώρου.

Έτσι θα εκφράσουν τις γιορτινές ευχές τους. Σκοπός αυτής της εθελοντικής πρωτοβουλίας είναι να κινητοποιηθούν έμπρακτα οι νέοι και να μοιραστούν με συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη, ένα δώρο από το δικό τους προσωπικό κόσμο.

Η αξία της συνεισφοράς, του μοιράσματος και της άμεσης κινητοποίησης των νέων δίνει ένα άλλο φως και χρώμα στις πόλεις και μια ελπίδα για μια συνέχεια που ξεκινά από τη δράση των νέων πολιτών και όχι την παθητικότητα που προτείνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Σαν μια γιορτή… αγγέλων.

Οι διακεκομμένες γραμμές που φαίνονται στον χάρτη δείχνουν την προτεινόμενη διαδρομή του μουσικού δρώμενου «Γιορτές Αγγέλων». Από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν συγκεκριμένοι χώροι κατάλληλοι για τη διάθεση των δώρων και φαγητού, τόσο σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη όσο και σε οργανισμούς, οι οποίοι βοηθούν ομάδες απόρων.



Τα σημάδια στον χάρτη επισημαίνουν αυτά τα σημεία. Ενδεικτικά φαίνονται:

- Η ΚΛΙΜΑΚΑ, οργανισμός κοινωνικής στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

- Σχολεία με μεγάλο ποσοστό μαθητών που είναι παιδιά μεταναστών.

-Ξενώνες απόρων και κέντρα σίτισης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

-Επίσης υπάρχουν δύο πάρκα διαμορφωμένα από πρωτοβουλία πολιτών. Στα σημεία αυτά μπορεί να γίνει μια μικρή μουσική παρουσίαση - κάλεσμα.

-Πολιτιστικό κέντρο της Ενορίας, το οποίο φιλοξενεί και σιτίζει πολύ μεγάλο αριθμό άπορων ανθρώπων.

Εκεί μπορούμε να προσφέρουμε όσα τρόφιμα ενδεχομένως θα έχουν περισσέψει, για να προωθηθούν οι ίδιοι στο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων, την ίδια μέρα στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Σοφοκλέους, στις 15:00.

-Η διαδρομή θα καταλήξει στον πεζόδρομο της Ερμού (από Θησείο ως Πειραιώς), όπου θα έχει προηγηθεί ένα άτυπο κάλεσμα σε παιδιά των φαναριών από την ομάδα ΑΡΣΗ.

πηγή : zougla.gr