tsouxtres

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

∆εν είσαι µόνη


moni-386.jpg

Ο βιασµός συνήθως αφήνει µακροπρόθεσµα ψυχικά τραύµατα και έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής του θύµατος. Υπάρχουν φορείς όµως που µπορούν να βοηθήσουν.

Γενική Γραμματεία Ισότητας
Παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νοµική συµβουλευτική, καθώς και παραποµπή σε κέντρα ψυχικής υγείας εφόσον κρίνεται απαραίτητο. Σε περίπτωση ενδοοικογενειακής σεξουαλικής βίας, φιλοξενεί τα θύµατα σε ξενώνες που διαθέτει, σε συνεργασία µε το ∆ήµο Αθηναίων.
Info: 210 3220900, www.isotita.gr

Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας
Παρέχει πρακτική εξάσκηση αυτοάµυνας (κουνγκ-φου, πρακτική αυτοάµυνα) από εθελοντές και εκπαίδευση στη λεκτική αυτοάµυνα, µε την οποία αντιµετωπίζεται η βία µε τα λόγια, την κίνηση και τη στάση του σώµατος. Για τη διατήρηση του χώρου στον οποίο στεγάζεται απαιτείται συνδροµή €20 µηνιαίως.
Info: 6973 352397

∆ήμος Αθηναίων
Παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε θύµατα ενδοοικογενειακής βίας (σεξουαλικής, σωµατικής κ.λπ.) και φιλοξενία στον ξενώνα που διατηρεί σε συνεργασία µε τη Γενική Γραµµατεία Ισότητας.
Info: 210 5244657, www.cityofathens.gr

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας
∆ιαθέτει κέντρα ψυχοκοινωνικής στήριξης στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης, παρέχει και φιλοξενία σε ειδικά διαµορφωµένους ξενώνες. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.
Info: 197 (24ωρη γραµµή επικοινωνίας), www.ekka.org.gr

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Πρόληψης Σεξουαλικής Κακοποίησης «Ομπρέλα»

∆ωρεάν συµβουλευτική και προληπτική παρέµβαση σε άτοµα που ενέχονται σε σεξουαλική κακοποίηση είτε ως θύµατα είτε ως δράστες.
Info: 210 7290496, www.obrela.gr

ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»
Παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε ξενώνα σε θύµατα ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης. Φιλοξενεί ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες, µόνες ή µε τα παιδιά τους. ∆ιαθέτει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και νοµική υπηρεσία για την υποστήριξη των θυµάτων.
Info: 210 5203031, www.solidarity.gr

WIN Hellas
Υλοποιεί πρόγραµµα ψυχοκοινωνικής στήριξης για την ενδυνάµωση των γυναικών και εξειδικεύεται στην ανάρρωση από κακοποίηση (σεξουαλική, λεκτική, σωµατική). Το πρόγραµµα υλοποιείται µε τη µορφή δωρεάν σεµιναρίων από εκπαιδευµένους εισηγητές και ψυχολόγους.
Info: 210 8996636, www.winhellas.gr

Της Έφης Τσιβίκα
πηγή : myword.gr