tsouxtres

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι στόχοι που δεν πρέπει να θέσεις τη νέα χρονιά



 Με το "καλημέρα" της νέας χρονιάς, βιάζεσαι να θέσεις ένα σωρό μεγαλεπήβολους στόχους που προτού φορέσουμε τα ανοιξιάτικα τους βλέπεις μόνο με το κιάλι. Μήπως αυτή τη χρονιά να θέσεις τους σωστούς στόχους, τους οποίους θα καταφέρεις να τηρήσεις τελικά;




1. Μην πεις: φέτος θα χάσω κιλά
Πες: θα προσπαθήσω να γυμνάζομαι 3 φορές την εβδομάδα και να τρώω υγιεινά
Η μισή νίκη στη μάχη με το αδυνάτισμα γίνεται με το μυαλό σου. Αρκεί απλά να θέσεις ένα οργανωμένο πλάνο για να κάνεις το πρώτο βήμα προς την τέλεια σιλουέτα. Φυσικά, το να βάλεις στο μυαλό σου τη λέξη "δίαιτα" και "αδυνάτισμα" είναι σαν να χάνεις το δάσος και να βλέπεις το δέντρο. Προτιμότερο είναι ο στόχος σου να επικεντρώνεται σε ένα πιο σαφές αντικείμενο όπως η αλλαγής της καθημερινής ζωής σου και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και όχι το ανεφάρμοστο "θα χάσω 10 κιλά φέτος"!
2. Μην πεις: φέτος θα βρω τον άντρα της ζωής μου
Πες: θα είμαι ανοιχτή στον έρωτα και την αγάπη
Μην ξεχνάς πως μια λίστα με στόχους που θέτεις, δεν έχει καμία σχέση με μια λίστα με ευχές που κάνεις. Οπότε, για το 2011, καλό είναι να υπόσχεσαι πράγματα που μπορείς χωρίς να χρειάζεσαι και τη βοήθεια κάποιου άλλου, όπως του θεού του Έρωτα για παράδειγμα. Τον έρωτα της ζωής σου και στόχο να τον θέσεις, κανείς δεν υπόσχεται πως θα τον πραγματοποιήσεις. Αντίθετα, μπορείς να βάλεις στόχο ό,τι περνάει από το χέρι σου επί του θέματος: να βγαίνεις περισσότερα ραντεβού, να δουλέψεις περισσότερο στη σχέση σου, να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις τον πρώην και να βελτιώσεις όσο μπορείς την εξωτερική σου εμφάνιση και τη συμπεριφορά που δείχνεις προς το άλλο φύλο.
3. Μην πεις: φέτος θα πάρω προαγωγήΠες: θα γίνω όσο πιο παραγωγική μπορώ για να βοηθήσω την καριέρα μου
Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι πως τη χρονιά αυτή θα γίνεις δεσποινίς Διευθυντής. Όμως, μια προαγωγή επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που ειδικά στη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να τους ελέγξεις. Ήρθε και η οικονομική κρίση και έβαλε το χεράκι της. Αντίθετα, επικεντρώσου στους στόχους που αφορούν την προαγωγή σου αλλά τους οποίους μπορείς να ελέγξεις όπως η παραγωγικότητα, η τήρηση ωραρίου, η μάθηση μιας περαιτέρω γλώσσας ή τέχνης!
4. Μην πεις: φέτος θα είμαι η καλύτερη μητέρα/ κόρη που υπάρχει
Πες: θα κάνω ότι μπορώ για να γίνω όσο πιο ευτυχισμένη γίνεται

Στο τέλος κάθε χρονιάς και στην αρχή της καινούργιας, μια πιάνει μια ιδιαίτερα επικριτική μανία με τον εαυτό μας και υποσχόμαστε πως θα γίνουμε καλύτεροι. Προτού βάλεις σαν στόχο να γίνεις άλλος άνθρωπος εντελώς, απλά το 2011 στόχευσε να γίνεις όσο πιο χαρούμενη μπορείς. Αν αυτό σημαίνει να γίνεις και καλύτερη μητέρα μαζί με τα υπόλοιπα που σε κάνουν χαρούμενη, είναι άλλο θέμα!
5. Μην πεις: θα βάζω κάθε μήνα λεφτά στην άκρη Πες: θα κόψω λίγο τις εξόδους και θα βάλω ένα συγκεκριμένο ποσό στην άκρη
Όπως και με τα κιλά, έτσι και στους στόχους που αφορούν τα χρήματα και την αποταμίευση, το κλειδί βρίσκεται στο σωστό προγραμματισμό. Το να υποσχεθείς να βάζεις κάθε μήνα λεφτά στην άκρη, δύσκολα θα εφαρμοστεί στην πράξη! Αν όμως προγραμματίσεις να βγαίνεις μόνο 2 και όχι 4 φορές το μήνα έξω για φαγητό ή ξεκαθαρίσεις πως δεν θα σπαταλάς πάνω από 50 ευρώ το μήνα σε δώρα κι έτσι να αυξήσεις το κομπόδεμά σου εύκολα και απλά.
Κατερίνα Π.

πηγή : womenonly.gr