tsouxtres

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ζώδια - εβδομαδιαία πρόβλεψη 17 - 23 Ιαν

ΚΡΙΟΣ
Όσο κι αν δείχνεις δυναμικός, ζωντανός και αισιόδοξος μάλλον είσαι απογοητευμένος με τους ανθρώπους. Είναι γιατί κάποιος φίλος, σύντροφος, συνεργάτης, ανώτερος  σου την έκανε, σε εγκατάλειψε, σε κρέμασε, δεν σε στήριξε; Σαν τον τρελό του χωριού αισθάνεσαι διαφορετικός από τους άλλους και δεν χωράς πουθενά. Η πορεία γίνεται όλο και πιο μοναχική ακόμα κι αν είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους. Όμως όσο κι αν ο δρόμος μπροστά σου είναι σκοτεινός και τα φώτα σου δεν λειτουργούν αντιμετώπισε το γεγονός ότι φτάνεις όπου νάναι  (πολλοί Κριοί έχουν φτάσει ήδη)  σε ένα  δύσκολο σταυροδρόμι. Αυτή τη στιγμή ΚΑΙ με με την Πανσέληνο επιπλέον (19/1) στον Καρκίνο φοβάσαι ότι όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις θα χάσεις. Λάθος. Με το Δία στο ζώδιό σου όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις θα κερδίσεις.

ΤΑΥΡΟΣ
Αφού κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το αύριο (ή πόσο πολύ μπορούν να χειροτερέψουν οι άνθρωποι μετά από ένα χρονικό διάστημα) μπορείς να αποφεύγεις τη δέσμευση για πάντα. Με την Αφροδίτη ωστόσο στον 8ο οίκο σου αυτοί που αγαπάς μπορούν  να ανεχθούν τις αδυναμίες  και τους φόβους σου και να βάλλουν ένα χεράκι για να αισθανθείς πολύ καλύτερα με ό,τι είσαι και αισθάνεσαι. Έχε υπόψη σου ότι η ζωή σου  δεν μπορεί να βρίσκεται συνεχώς στο περίμενε. Καμία δουλειά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις όπως και τα ανέκφραστα παράπονα δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των σχέσεων. Άρα αντί να σκέπτεσαι «ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης» συμμάζεψε τα κομμάτια σου και προχώρα. Έχοντας ολόκληρη τη ζωή μπροστά σου γιατί χάνεις πολύτιμο καιρό προβλέποντας το τέλος είτε των σχέσεων είτε της οικονομικής σου ασφάλειας;

ΔΙΔΥΜΟΙ
Θα ήταν υπερβολικό να σου δώσει κάποιος τον τίτλο του Μίδα που ότι πιάνει γίνεται χρυσός- αφού με την πανσέληνο στον Καρκίνο (19/1) ανάβει για άλλη μια φορά η ένδειξη ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ γιατί θα υπάρξουν αναταράξεις στον οικονομικό τομέα- αλλά η Αφροδίτη στον Τοξότη, ο Άρης στον Υδροχόο και ο Ερμής στον Αιγόκερω δηλώνουν ότι μπορείς να πουλήσεις ξινό γάλα σε αγελάδα. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα επικοινωνιακά σου προβλήματα λύνονται, ακόμα και αν εκφράζεις κάποιες σκοτεινές σου σκέψεις ή κάποιες στιγμές δεν σηκώνεις το κινητό. Σημαίνει επίσης ότι είναι εποχή να αποδείξεις ότι οι στρατηγικές σου και οι μέθοδοί σου δεν είναι αποτέλεσμα φλυαρίας, άσκοπης κοινωνικότητας, αδιέξοδων δημόσιων σχέσεων, κουτσομπολιού και πολλών ραντεβού χωρίς περιεχόμενο και το πιο σημαντικό να αποδείξεις ότι κάτω από το hair style υπάρχει μυαλό κι όχι σουφλέ.   

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Όταν υπάρχουν πλανήτες στον 8ο οίκο μας  όπως συμβαίνει τώρα με τον Άρη στον Υδροχόο η δίψα γίνεται πιο επιτακτική, τα ένστικτα πιο απαιτητικά, η ανάγκη για συναισθηματική εγγύτητα 24ωρη απασχόληση και η επιθυμία για σεξουαλική ικανοποίηση δημιουργεί στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου μια σκοτεινή αίθουσα που παίζει συνεχώς πορνοταινίες. Σε πιο απλή μετάφραση αυτό σημαίνει ότι θα ήσουν πολύ ευχαριστημένος αν μπορούσες να καταπιείς τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει ερωτικά ενώ ταυτόχρονα η εφορία, το αφεντικό, μια κληρονομιά, ή ένας συνεταίρος, κάποιος καλός άνθρωπος τέλος πάντων, θα σου έδινε τόσα χρήματα που θα σε εξασφάλιζε πλουσιοπάροχα μέχρι το τέλος της ζωής σου. Όμως μιλάμε για τον 8ο οίκο δηλαδή για ένταση, πάθος, θάνατο και αναγέννηση.  Μιλάμε για τη σκοτεινή και πιο μύχια πλευρά του εαυτού μας, για το θαύμα της ζωής και για την απελπισία που φέρνει η συντομία της. Όλα αυτά σημαίνουν ότι χρειάζεσαι Ένα/Μοναδικό/Αγαπημένο πρόσωπο για να νιώσεις ολόκληρος και Ένα/ Μοναδικό/ Αναντικατάστατο στόχο για να νιώσεις ζωντανός/ή. (Είναι και η Πανσέληνος στο ζώδιο σου (19/1) που δεν σε αφήνει σε ησυχία: μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε…κι πήρα λάθος δρόμο και πρέπει να αλλάξω ζωή σε ποια ζωή να πάω; Ουφ…)

ΛΕΩΝ
Ο Άρης απέναντί σου στον Υδροχόο(16/1-23/2) σημαίνει κάτι πολύ σοβαρό: την συνειδητοποίηση του Άλλου. Δηλαδή οι σοβαρές σχέσεις της ζωής σου που σε επηρεάζουν άμεσα έχουν την τάση να ανεβαίνουν στο ριγκ για να δείξουν την αντοχή τους-ή ανοίγουν απλά μύτες και συνεχίζεις, ή βγαίνεις νοκ άουτ. Σε αυτό το σημείο να θυμάσαι ότι  ο Άλλος είναι πιο δυνατός από σένα και σε πλεονεκτική θέση. Άρα όπου δεν θέλεις να σπάσεις μια σχέση που σε ενδιαφέρει μην ανέβεις καν στο ριγκ. Σε κάθε περίπτωση μην πάρεις αποφάσεις εν θερμώ, ούτε παρορμητικά με την Πανσέληνο στον Καρκίνο (19/1). Είναι γνωστό ότι δεν σου αρέσει να λειτουργείς πλάγια αλλά μετωπικά. Ναι, όταν δεν μπορείς να είσαι άμεσος και δραματικός δυσαρεστείσαι από τους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ότι πρέπει να τους προφυλάξεις  από τα δυνατά αισθήματά σου και η Αφροδίτη στον Τοξότη σε γαργαλάει να φαίνεσαι και να είσαι πρωταγωνιστής και να λες υπερφίαλες ατάκες. Πάμε ξανά: πρόσεχε αυτή την περίοδο τι λες, πως το λες, σε ποιον το λες γιατί όπως εύκολα μπορεί να αρχίσει κάτι ενδιαφέρον (αν είσαι μόνος)  τόσο εύκολα μπορεί να τελειώσει σχέση. (Και η όταν λέμε σχέση, εκτός από ερωτική εννοείται και επαγγελματική).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η μοναχική ζωή είναι προνόμιο των ασκητών που έχοντας αναπτύξει πολύ την συνειδητότητά τους και έχοντας ξεπεράσει την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία αυτοσυγκεντρώνονται σε ένα κελί κοιτάζοντας το άπειρο. Εμείς πάλι στις μητροπόλεις δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την επιθυμία μας να συνδεθούμε με ένα πρόσωπο, ή με μία ομάδα. Όταν  ο άξονας που απαρτίζεται από τους 5ο στον οποίο βρίσκεται ο κυβερνήτης σου Ερμής ) και 11ο   οίκους (στον οποίο γίνεται η Πανσέληνος στις 19/1)  ενεργοποιείται, αυτό που τριγυρίζει στο μυαλό σου ονομάζεται συντροφικότητα. Κι αν η συντροφικότητα δεν σε ενδιαφέρει τότε σημαίνει ότι έχεις την ευκαιρία να διευρύνεις τις διασυνδέσεις σου, να μοιραστείς τα σχέδιά σου αναζητώντας συνεργάτες, ή να υλοποιήσεις κάτι που σκέπτεσαι καιρό και ανέβαλες. Υ.Γ. Πάντως η ουσία των ουράνιων φαινομένων αυτής της περιόδου- στο οποίο συνηγορεί και η Αφροδίτη στον Τοξότη- συμπυκνώνεται σε μια ανάγκη, επιθυμία: Αγαπήστε με!

ΖΥΓΟΣ
Παρόλο που είναι πολύ του στιλ σου να σκέπτεσαι ότι η ανθρώπινη καρδιά πάντα ημερώνει με την αγάπη όσο σκληρή κι αν είναι και ότι στο τέλος το ζευγάρι πιασμένο χέρι χέρι προχωράει με υπόκρουση το Endless Love, εν τούτοις έχε υπόψη σου ότι τα αποτελέσματα τέτοιων αντιλήψεων μπορεί να είναι καταστροφικά  παρόλο που μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι σαν κόνσεπτ είναι εξαιρετικά δελεαστικό. Ο Άρης στον Υδροχόο είναι ευνοϊκός σε ότι αφορά σχέδια, έμπνευση, υλοποίηση στόχων και φυσικά για τον έρωτα και δημιουργικότητα. Ωστόσο με Ερμή στον Αιγόκερω και την Πανσέληνο στον Καρκίνο (19/1) χρειάζεται να κάνεις μια προσπάθεια για να δεις πιο αντικειμενικά τις σχέσεις σου και την επαγγελματική σου πορεία. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι οι συντροφικές σχέσεις για να επιβιώσουν χρειάζονται απεριόριστη αντοχή,  συνεχείς συμβιβασμούς και  τακτικές υποχωρήσεις. Θα προτιμούσες να μην υπάρχουν συγκρούσεις, απαιτήσεις, παράπονα. Δυστυχώς υπάρχουν. Το ίδιο ισχύει λίγο πολύ και για την επαγγελματική ζωή.  Θέτοντας σε λειτουργία την ΥΠΟΜΟΝΗ (είναι μια κατάσταση που πρέπει να συνηθίσεις και να ενσωματώσεις όσο κι αν δεν σε αρέσει) μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσλειτουργίες των σχέσεων. Ή κόβοντας τους γόρδιους δεσμούς να προχωρήσεις ελεύθερος από σχέσεις και δουλειές που δεν σου παρέχουν καμία ικανοποίηση. Πάντως ένας φωτισμένος δάσκαλος ή ένας ψυχαναλυτής θα σου μίλαγε  για τα  πλεονεκτήματα που έχoυν οι διακανονισμοί στις σχέσεις, όπως και για τiς παρενέργειες όταν δεν τους υπολογίζεις. Για σκέψου το.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όσο κι αν πιέζεις τον εαυτό σου να σκέπτεται ότι οι ήσυχες περίοδοι στην ζωή σου είναι περιστασιακές στιγμές νηνεμίας πριν τον ανεμοστρόβιλο ξέρεις πολύ καλά επίσης ότι η ευτυχία στη ζωή δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Όπως και ότι η Αφροδίτη στον 2ο οίκο σου λειτουργεί σαν ενεργειακό πεδίο που λειτουργεί σαν αφρολέξ που απορροφάει τους κραδασμούς- ελπίζοντας βεβαίως ότι δεν λειτουργεί σαν απορροφητική σκούπα που αδειάζει την τσέπη σου. Φυσικά δεν είσαι άτρωτος στα σκαμπανεβάσματα της τύχης όταν ο Άρης ξεκινάει τη διέλευσή του στον Υδροχόο ή όταν ο Χείρωνας συνεχίζει την πορεία  του επίσης στον Υδροχόο πυροδοτώντας δυσάρεστες καταστάσεις στην οικογένεια , ή προσθέτοντας άγχη και ανησυχίες στα επαγγελματικά σου. Όμως η Πανσέληνος (19/1) στον Καρκίνο δείχνει ότι μπορείς να ζήσεις μια εμπειρία που δεν τολμάς τακτικά να ζεις:  του πραγματικού εαυτού σου. Μίλα δυνατά και ειλικρινά για όσα σε ενοχλούν. Μην αφήνεις το ρήγμα να γίνει ποτάμι.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ας ελπίσουμε ότι παρόλο που η πανσέληνος στον Καρκίνο (19/1)  και οι Ερμής/Πλούτωνας δημιουργούν σκοτεινές σκέψεις για το οικονομικό σου παρόν και μέλλον  (είτε γονατίζοντάς σε οικονομικά είτε αναγκάζοντάς σε να καταστρώσεις ένα plan b είτε να το βάλλεις σε εφαρμογή)  εν τούτοις η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, ο Άρης στον Υδροχόο και κυρίως ο Δίας (από 23/1) στον Κριό δημιουργούν μια αισιόδοξη εικόνα που απαρτίζεται από υγιή ναρκισσισμό, διάθεση να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, επιθυμία να ξαναρχίσεις ό,τι έχεις αναγκάστηκες να παραμελήσεις, να ακολουθήσεις ένα καινούργιο δρόμο, ή να επεκτείνεις τον υπάρχοντα. Βεβαίως όσο κι αν αποσπάς το μυαλό σου αλλού αυτό θα επιστρέφει στον Έρωτα και την Τέχνη. Κάθε Τοξότης από εδώ και πέρα θα αισθανθεί σαν Ερωτευμένος Καλλιτέχνης ακόμα κι αν ανήκει στους αδίστακτους χρηματιστές. Εννοείται ότι δεν είσαι από αυτούς/ές που θεωρούν τον Έρωτα μια ανόητη εφηβική τρέλα γιατί ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ερωτευθείς παρά μόνο σαν παθιασμένος  τινέιτζερ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ναι με την Αφροδίτη στον Τοξότη θέλεις να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα,  να πάρεις τον άνθρωπο που αγαπάς και να εξαφανιστείτε κάπου που κανείς δεν θα μπορέσει να σας βρει, ή απλά να εξαφανιστείς εσύ μακριά από όλους και από όλα για να σκεφτείς ανεπηρέαστος που πας και με ποιους πας- τελευταία από το τρέξιμο δεν προλαβαίνεις καν να θυμηθείς ποιος είσαι. Όμως ποιος ο λόγος μιας τέτοιας συζήτησης όταν ο  Ερμής/ Πλούτωνας σε βάζουν να τρέχεις ακόμα πιο έντονα- πάντα υπάρχει περιθώριο για περισσότερη πίεση- εργασιακά για να αποδείξεις ότι αντέχεις, ότι μπορείς να προσθέσεις ακόμα ένα βραβείο στη συλλογή σου ως ο Εργαζόμενος της Χρονιάς και ότι μόνο εσύ μπορείς να δώσεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου σε ότι αναλαμβάνεις. Αν συμπεριλάβεις και τον Κρόνο στον τομέα της καριέρας αντιλαμβάνεσαι ότι η επαγγελματική ζωή δεν είναι απλώς προτεραιότητα αλλά ζήτημα  επιβίωσης-«ή ταν η επί τας». Και επειδή φοβάσαι ότι τα καλά νέα είναι πάντα συγκαλυμμένα κακά νέα η διέλευση του Δία στον κομβικό 4ο ηλιακό σου οίκο σε τίτλο λέει: Άρπαξε την Ευκαιρία. Υπότιτλος: Το πεπρωμένο δεν είναι ζήτημα τύχης αλλά ζήτημα επιλογών και ρίσκου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι αμφιβολίες για τον εαυτό σου σε τσάκισαν τον τελευταίο καιρό και μαζί με την αυτοπεποίθηση στο ναδίρ υπήρξαν στιγμές που θεωρούσες τον εαυτό σου loser. Μερικές φορές γίνεσαι τόσο σκληρός με τον εαυτό σου που σου είναι δύσκολο να δεχθείς βοήθεια , ακόμα και καλά λόγια. Με τον Άρη στο ζώδιό σου (16/1-23/2) θα μπορούσες να αρχίσεις να χτυπάς στον τοίχο το κεφάλι αυτών που σε έκαναν να χτυπάς το δικό σου όλο το προηγούμενο διάστημα- φυσικά και δεν θα το κάνεις παρόλο που θα είχες το δίκιο με το μέρος σου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Άρης στον Υδροχόο σού δίνει ξανά τον έλεγχο της ζωής σου και του πεπρωμένου σου- κατά ένα μεγάλο μέρος τουλάχιστον. Ακόμα όμως κι αν δεν έχεις ιδέα τι έχει το πεπρωμένο στο συρτάρι του για σένα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την Άρια ενέργεια για να κάνεις πράξη μερικές από τις δημιουργικές σου ιδέες, ευχές, ή κάποια από τα τολμηρά σου όνειρα. Όσο κι αν ο Ποσειδώνας και ο Χείρων βάζουν τα δυνατά τους για  να διαβρώσουν τη δύναμή και την αποφασιστικότητά σου μην ξεχνάς ότι κάποιοι περιμένουν να σε δουν να καταρρέεις. Όμως ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι είσαι Εδώ και πανέτοιμος να ευεργετηθείς σύντομα από μια  θεϊκή έμπνευση, αν όχι από μια ξεκάθαρη θεϊκή παρέμβαση.

ΙΧΘΥΕΣ
Ναι,  όταν φτάσουμε να πετάμε από φύλλο σε φύλλο, να κάνουμε τσουλήθρα σε ουράνια τόξα, να  απαγγέλουμε λιγωμένοι το Άσμα Ασμάτων, να τρέφόμαστε με νέκταρ, να βοηθάμε με αυτοθυσία ανθρώπους σε ανάγκη και να συμπονάμε μια πεταλούδα με ραγισμένο φτερό τότε θα ζήσουμε τη μαγική φαντασίωση ενός Ιχθύ που τη θεωρεί ως τη μόνη αποδεκτή πραγματικότητα. Πράος, μειλίχιος και ευαίσθητος υπολογίζοντας πάντα τον αντίκτυπο στους άλλους και χωρίς ποτέ μα ποτέ να πληγώνεις ή να προσβάλλεις συνειδητά ή εκ προθέσεως είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Παρόλα αυτά και χάρη στη παρουσία του Ουρανού στο ζώδιό σου, της Πανσελήνου (19/1) στον Καρκίνο και τον Άρη στο 12ο σου η φυσική γλυκύτητά σου φαίνεται να δίνει τη θέση της σε μια στυφή γεύση. Σα να διχάζεσαι εσωτερικά: είσαι καλός ή κακός; Αφοσιωμένος, ή προδότης; Υπολογιστής ή ανιδιοτελής; Ηρέμησε. Αν καιρούς είμαστε και και τα δύο. Μην το κάνεις θέμα ακόμα κι αν παρακολουθείς τον εαυτό σου να γίνεται έξω φρενών με ανθρώπους σε δουλειά και προσωπική ζωή. Ναι έχεις πολύ δρόμο για να μπεις στην ευωδιαστή αγιοσύνη. Ευτυχώς.