tsouxtres

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Τι λένε τα Ζώδια για αυτή την εβδομάδα;

Προβλέψεις για το διάστημα: 27/12/2010 - 02/01/2011


Κριός
Πρέπει άμεσα να διανοίξεις διεξόδους επίλυσης των προβλημάτων στο τομέα της καριέρας σου (μπορεί να είναι: υπερκόπωση, αναζήτηση εργασίας ή εντάσεις με τον/την προϊστάμενο/η σου). Άρα οι υποχωρήσεις, οι συμβιβασμοί και το τέντωμα των ορίων σου, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά επιπρόσθετα σε οδηγούν να αισθάνεσαι μίσος, απογοήτευση ή/και απέχθεια για τον εαυτό σου. Και γιατί βάζεις τον εαυτό σου σ' αυτή τη θέση; Αφενός εδώ και δύο μήνες έχουν ανακινηθεί αναμνήσεις κάθε επαγγελματικής αποτυχίας της ενήλικης ζωής σου και όλο το εύρος των φοβιών για την οικονομική σου επιβίωση κι από την άλλη πλευρά, έχεις ξεχάσει πως είναι να αισθάνεσαι αισιόδοξος/η χωρίς να φοβάσαι πως το σύμπαν θα σ' εκδικηθεί που σηκώνεις κεφάλι. Τουλάχιστον με τον Ερμή να επιστρέφει σε ορθή πορεία (από 30/12) επιστρέφει η ικανότητα να υποστηρίζεις τις απόψεις σου με θράσος και πυγμή.



Ταυρος
Όταν έχεις ερωτευθεί έστω και μια φορά στη ζωή χωρίς ανταπόκριση γνωρίζεις πως ο έρωτας μπορεί να γίνει αδιάντροπος όσο κι ένας ζητιάνος. Τότε ακόμη και οι ανταποδόσεις ενδιαφέροντος από καθαρό οίκτο (μεταμφιέσεις ψεύτικης ευτυχίας) μπορούν να νανουρίσουν την ψυχή. Όμως η απουσία αληθινού έρωτα σε αυτού του είδους τις σχέσεις είναι η τέλεια ασθένεια, αυτή που δεν έχει γιατρειά: ο οίκτος γίνεται συνήθεια και η συνήθεια εξάρτηση. Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό; Λογικά πρέπει, γιατί κανένας/καμιά άλλος/η δεν είναι μετρ στο να βρίσκεται μπλεγμένος/η σε παρόμοιες σχέσεις όσο ένας/μια Ταύρος. Τώρα που η Αφροδίτη ξοδεύει τις τελευταίες μέρες της σχεδόν δίμηνης παρουσία της στον 7ο οίκο σου, έχεις μια και μόνο επιθυμία για το μέλλον: να βρεθεί ένας έρωτας που θα τον μοιράζονται δύο και δεν θα τον ζεις μόνος/η σου. Αντί να μελαγχολείς μέρες που είναι, κάνε μια ευχή και βγες έξω από το σπίτι. Μπορεί και να πιάσει, που ξέρεις;


Δίδυμοι
Όποιος/α Δίδυμος δεν βλέπει πως η επαγγελματική του/της ζωή είναι ένα πεδίο μάχης, γεμάτο διασταυρούμενα πυρά, διπρόσωπους συνεργάτες και ακριβές θυσίες, μάλλον έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Ο πυρετός της άμεσης απόκτησης χρημάτων και της απεξάρτησης από το άγχος της απλής επιβίωσης έχει ανασύρει στην επιφάνεια το πιο εσωστρεφές και αποφασισμένο πρόσωπο σου. Την ίδια στιγμή, με την Αφροδίτη λίγο πριν την έξοδο της από τον 6ο οίκο σου (εδώ και δύο μήνες παραμένει εκεί, πότε ορθή και πότε ανάδρομη) έχεις επιτέλους αποκτήσει μια αντικειμενική εικόνα για τη συμπεριφορά και τις ραδιουργίες των συναδέλφων σου - κι αυτές οι τελευταίες, που ουκ ολίγες φορές έγιναν θηλιές γύρω από το λαιμό σου, τώρα είναι τα όπλα σου. Όταν σε φοβούνται σε σέβονται, αυτό είναι το μάθημα που πήρες. Έτσι, με τον Ερμή να επιστρέφει σε ορθή πορεία (30/12) ήρθε η στιγμή να κάνεις το μάθημα πλεονέκτημα και να τρίξεις μια και καλή τα δόντια στους μνηστήρες που εποφθαλμιούν την επαγγελματική σου εξασφάλιση.  


Καρκίνος
Ναι, σαν Καρκίνος τείνεις να θεοποιείς τις συναισθηματικές εξάψεις μεγατόνων, τους κεραυνοβόλους έρωτες και την ιδέα μιας ψυχής που ψάχνει το άλλο της μισό. Ας ξεχάσουμε όμως για λίγο αυτά κι ας στρέψουμε το βλέμμα στο τι έχεις ΑΝΑΓΚΗ από τον έρωτα! Και ποιος καλύτερος τρόπος να το προσεγγίσουμε, παρά ξεκινώντας απ' ό,τι δεν έχεις ανάγκη; 1) Όχι άλλους/ες εραστές/ερωμένες πυροτεχνήματα, που εξαφανίζονται πιο γρήγορα κι από δρομείς 100 μέτρων. 2) Όχι άλλα βιαστικά «Σ' αγαπώ» και θυσία της συναισθηματικής σου δυναμικής σε αδέξιες αγκαλιές. 3) Όχι, άλλα λόγια - πράξεις μόνο! Όχι άλλες ενδείξεις - μόνο αποδείξεις! Καλά θα κάνεις να πορεύεσαι σταθερά και συνειδητά μ' αυτά τα «Όχι» σαν οδηγούς. Γιατί ναι, ο Άρης στον 7ο οίκο σου έχει πάρει φόρα και φέρνει προς το μέρος σου, όχι μόνο νέα πρόσωπα αλλά και μερικά παλιά και γνώριμα. Και ξέρεις τι λένε οι Άγγλοι: Shame on you If you fool me once, shame on me If you fool me twice.


Λέων

Όσο κι αν από τη φύση σου τείνεις να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, αυτές τις μέρες δεν μπορείς να πιστέψεις πως η ζωή έχει ένα συγκεκριμένο νόημα. Εργασιακή πίεση ή αδιέξοδο, μελαγχολία που δεν αντιμετωπίζεται όση ζάχαρη άχνη κι αν την πασπαλίσεις κι όσα φιλικά φιλιά κι αν ανταλλάξεις κάτω από τα γιορτινά φωτάκια - αυτά συνθέτουν για πολλούς/ες αδερφούς/ες σου Λέοντες το σκηνικό των ημερών. Υπάρχουν βέβαια κι οι άλλοι/ες που, αντί να παραδοθούν στον ρεαλισμό που σκοτώνει, οργίζονται, ξεσπούν και απειλούν θεούς και δαίμονες. Καταλαβαίνουν ασφυκτιούν μέσα στην επαγγελματική ρουτίνα που έφτιαξαν και προτιμούν να την διαλύσουν πριν προχωρήσουν, παρά να την εγκαταλείψουν απαθώς. Γιατί αν κάτι εξοργίζει ένα/μια Λέοντα είναι οι  συνάδελφοι - γύπες που τρέφονται από τη σάρκα των κόπων σου. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς: ανεξάρτητα από τη κατηγορία που ανήκεις, η καρδιά σου θα μαλάκωνε αν τη ζέσταινε η φωτιά του έρωτα ξανά.
Υ.Γ: Φυσικά και υπάρχουν οι Λέοντες που ζουν σε σχέσεις που πλημμυρίζουν από έρωτα. Αν ανήκεις σ' αυτούς/ες, ο κίνδυνος λέγεται «αρνητικές/σκοτεινές σκέψεις». Μη φοβάσαι τόσο

Παρθένος
Όποιος/α αυτές τις μέρες επιχειρεί να διαπραγματευτεί ή νασυζητήσει για σοβαρά θέματα με έναν/μια Παρθένο ας είναι προετοιμασμένος/η γιαένα μεγάλο σοκ. Με τον 5ο οίκο σου να βρίσκεται στο επίκεντρο της πλανητικήςδραστηριότητας και τις τελευταίες φονικές ριπές του ανάδρομου Ερμή στον 4ο οίκοσου (σε ορθή πορεία από 30/12), έχεις εγκαταλείψει κάτω από το χριστουγεννιάτικοδέντρο της λήθης μερικές εφηβικές ασθένειες όπως ανασφάλεια, αναποφασιστικότητακαι κατ' επίφασην επιθετικότητα. Με ανανεωμένο τον εγωισμό σου (επιτέλους!), μεκεντρικό γνώμονα και άξονα των αποφάσεων αποκλειστικά τι σε κάνει εσένα νανιώθεις ευτυχισμένος/η και με διάθεση επιτέλους πρώτα να γίνεις εσύ αντικείμενοτου πόθου κάποιου/ας αντί να κυνηγάς γοητευτικές παρουσίες γεμάτες καθόλουγοητευτικά συμπλέγματα, μπορείς να ευχηθείς στον εαυτό σου «Καλή Χρονιά!» καιγια αλλαγή να το πιστέψεις κιόλας!

Ζυγός
Μερικά συμπεράσματα για τα οποία μπορείς να είσαι αρκετά σίγουρος/η: 1) Βρίσκεσαι πολύ κοντά στο τέλος ενός κύκλου στην κοινωνική σου ζωή. Επαγγελματικοί στόχοι, ένας κύκλος φίλων ή συνεργατών ή μερικές φιλοδοξίες που σχηματίστηκαν και διαμόρφωσαν το κεντρικό πυρήνα του Εγώ σου τα τελευταία χρόνια, τώρα φτάνουν σε ένα (ευχάριστο ή δυσάρεστο) τέλος. 2) Κόβεις με τρομακτική ταχύτητα (και σκληρότητα μερικές φορές) συναισθηματικούς δεσμούς με την οικογένεια σου. Αυτό μπορεί να γίνεται με ένα άμεσο τρόπο (μετακόμιση, αναζήτηση δουλειάς στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη) ή με έμμεσο τρόπο (συγκατοίκηση με τον/την σύντροφο σου ή συνεχείς εντάσεις και διαμάχες με τους γονείς σου). Ναι, είναι τρομακτική μερικές φορές η αίσθηση πως αιωρείσαι στο κενό, σαν αεροπλάνο που μόλις έχει ανυψωθεί λίγα εκατοστά από τον αεροδιάδρομο. Να θυμάσαι πως οι πρώτες στιγμές μιας απογείωσης είναι οι πιο δύσκολες.

Σκορπιός
Με τον 3ο οίκο σου να τροφοδοτείται με πλανητικά υπερκαύσιμα, δεν μπορείς να αποφύγεις τις συνεχείς συγκρίσεις με τους ανθρώπους που συναντάς. Δεν παίζει ρόλο αν είναι συνάδελφοι, συγγενείς, γείτονες, γνωστοί ή άγνωστοι, όλους τους σαρώνεις λες κι αντί για μάτια έχεις αποκτήσει δύο μηχανήματα ακτινών Χ. Και ναι, το κριτήριο της σύγκρισης είναι τι έχουν επιτύχει επαγγελματικά και με ποιο τρόπο. Έτσι η ζωή γίνεται μια εναλλαγή αισιοδοξίας και οργής καθώς μερικοί τα έχουν καταφέρει με την αξία τους και κόντρα στα προγνωστικά (γεγονός που αναζωογονεί και την πίστη στον εαυτό σου), όμως κάποιοι έχουν αναρριχηθεί με τρόπους έμμεσους ή ανεξιχνίαστους (παρατήρηση που ξυπνά ό,τι δολοφονικό ένστικτο διαθέτεις). Ίσως αυτό το σκοτσέζικο ντους να φαντάζει εξαντλητικό για την ώρα, όμως μη ξεχνάς πως οι φιλοδοξίες που για χρόνια κυνηγούσες μοιάζουν τελευταία σαν ψάρια σε μολυσμένη λίμνη. Όσο περιμένεις τη λίμνη να καθαρίσει, τόσο διακινδυνεύεις την ύπαρξη σου. Μόνη λύση είναι να ψάξεις άλλα νερά να κολυμπήσεις - εξ ου και οι συγκρίσεις.

Τοξότης
Όλο και περισσότεροι/ες Τοξότες τελευταία κρίνουν τις ικανότητες, τα ταλέντα και την δημιουργική τους ταυτότητα με όρους οικονομικής απόδοσης, υλικής εξασφάλισης και ρεαλιστικής αυτονομίας. Εν μέρει μόνο αυτό οφείλεται στην ενεργοποίηση του 2ου οίκου σου που σ' αναγκάζει να σκύψεις στην επαγγελματική σου ζωή και να φροντίσεις να βγάλεις άμεσα περισσότερα χρήματα. Όμως τα αληθινά σου κίνητρα έχουν τις ρίζες του πολύ βαθύτερα. Από τη μια πλευρά, η δίμηνη παρουσίας της Αφροδίτης στον 12ο οίκο σου (πότε σε ορθή πορεία και πότε σε ανάδρομη) που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες σε έφερε αντιμέτωπο/η με όλες τις φοβίες σου περί σχέσεων και σου έδειξε πως όσο συνεχίζεις να ερωτεύεσαι ή να περιθάλπεις τις αδυναμίες των άλλων, τόσο πιο δυστυχής καταλήγεις. Από την άλλη πλευρά, γίνεται όλο και περισσότερο προφανές πως η διάθεση που έχεις είναι προσφέρεις και να λάβεις τρυφερότητα, ενδιαφέρον και συναίσθημα κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν νιώθεις αρκετά ασφαλής και σταθερός/η στην επαγγελματική σφαίρα της ζωής.

Αιγόκερως
Με τον Άρη να βρίσκεται στο ζώδιο σου, ήρθε η ώρα για επίθεση, επέλαση και χτυπήματα με δολοφονική ακρίβεια στους βασικούς άξονες της ζωής σου. Στο ζήτημα έρωτας, αν είσαι σε σχέση πρέπει να ξεκαθαρίσεις πως το σημαντικότερο δώρο που έχεις να προσφέρεις στο/στη σύντροφο σου είναι ο ελεύθερος χρόνος σου που του/της αφιερώνεις, ακριβώς γιατί σπανίζει. Αν η έννοια του ενδιαφέροντος για εκείνον/η είναι να του/της στέλνεις κάθε πέντε λεπτά μηνύματα και να μην ασχολείσαι με τίποτα άλλα στη ζωή σου εκτός από τα προβλήματα του/της, καιρός να πάρεις δραστικές αποφάσεις για το μέλλον σας. Στο ζήτημα καριέρα από την άλλη οφείλεις να αφιερώσεις ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα, ένταση και ενέργεια γιατί πρέπει να γίνει αντιληπτό στον/στην προϊστάμενο/η σου και τους συνεργάτες σου, τι τύχη είναι να σε έχουν με το μέρος τους και να σε αμείβουν αδρά γι' αυτό. Τέλος, αν είσαι ελεύθερος/η από σχέση ή/και σε αναζήτηση εργασίας, τώρα πρέπει να βροντοφωνάξεις «Είμαι διαθέσιμος/η!» και να παραδίνεσαι στο φόβο σου πως δεν αξίζεις αρκετά για να σε ποθούν.

Υδροχόος
Σε παρακαλώ μην πιέζεις τον εαυτό σου αυτή την εποχή και μην βιάζεσαι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις με το επαγγελματικό σου μέλλον. Ο ανάδρομος Ερμής στον 11ο οίκο σου ξεσπά όλη του την ένταση αυτές τις μέρες, λίγο πριν γυρίσει σε ορθή πορεία (από 30/12) και σε βουτά με το ζόρι στη κολυμπήθρα της αναποφασιστικότητας, της ενδοσκόπησης και της αναζήτησης της μιας, τέλειας, ιδανικής λύσης που όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, με τον Άρη στο 12ο οίκο σου να ανακινεί κάθε φοβία, ενοχή, ανεκπλήρωτη προοπτική και την λαχτάρα να εξαφανιστείς από το εδώ και το τώρα, είναι φύσει αδύνατο να μπορείς στοιχειωδώς να ξεχωρίσεις το δεξιά από το αριστερά - πόσο μάλλον να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου! Καθώς μπαίνεις σε στάση αναμονής για το επόμενο χρονικό διάστημα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις αυτούς τους λίγους εκλεκτούς ανθρώπους που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους και να πάρεις διαφορετικές προοπτικές, απόψεις και στάσεις. Α, και η οργάνωση μια εξόδου ή ενός ταξιδιού για μετά την πρωτοχρονιά δεν θα ήταν άσχημη προοπτική...

Ιχθείς
Την ώρα που όλοι εκεί έξω θέλουν απεγνωσμένα να ξεκουραστούν, να ηρεμήσουν ή να διασκεδάσουν γιατί έχουν μπει σε διάθεση διακοπών ή γιορτών, οι Ιχθύες αυτού του κόσμου κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Από τη μια ο ανάδρομος Ερμής στον τομέα της καριέρας, λίγο πριν στρίψει πάλι στα ορθά του (από 30/12) ζητά αφοσίωση, σοβαρότητα και εργατικότητα και έτσι αισθάνεσαι σαν να είναι Σεπτέμβρης και να έχεις μόλις γυρίσει από τις διακοπές με ένα βουνό εκκρεμότητες, παρά σαν να είσαι μέσα στην περίοδο των γιορτών. Από την άλλη η δίμηνη παρουσία της Αφροδίτης στον 9ο οίκο σου (που επίσης έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης) τώρα αποκαλύπτει το αληθινό της έργο και σε έχει γεμίσει αμφιβολίες για το αν στ' αλήθεια σε κάνει ευτυχισμένο/η η εργασιακή σου πραγματικότητα, ενώ ο Κρόνος στον 8ο οίκο σου συνεχίζει να σφίγγει την οικονομική θηλιά γύρω από το λαιμό σου και να απαιτεί εδώ και τώρα οικονομική αυτονομία είτε από την οικογένεια σου, είτε από τον/την σύντροφο σου. Έχεις πολλά να σκεφτείς λοιπόν. Μην καθυστερείς!

πηγή: Stardone.gr