tsouxtres

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

5 τιπ για εκτυφλωτικά μαλλιά τις Γιορτές!

Η μεγάλη ώρα έφτασε και εσύ δεν ξέρεις που να προσανατολιστείς: ποια είναι τα τιπ αυτά που θα σου εξασφαλίσουν τέλεια μαλλάκια τις πιο λαμπερές μέρες του χρόνου. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να αποκτήσεις τα μαλλιά που όλες θα ζηλεύουν στο ρεβεγιόν.
Η Κέιτ Μος φροντίζει το χρώμα της σαν τα μάτια της και έτσι είναι λαμπερό!

Ψαλίδα τέλος: το πιο βασικό για να δείχνει το μαλλάκι σου σούπερ είναι να είναι απαλλαγμένο από την ψαλίδα. Όσο καλά και αν σου πέρασαν τη βαφή στο κομμωτήριο , αν το μαλλάκι δεν είναι "καθαρισμένο" τότε δε θα δείχνει τέλειο. Οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για να "παίρνεις" την ψαλίδα θα σου εξασφαλίσουν υπέροχο και λείο μαλλάκι!

Ξηροδερμία και λιπαρότητα τέλος: η ξηροδερμία ή η λιπαρότητα είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της τρίχας σου. Η ξηροδερμία είναι μια πάθηση που εμφανίζεται συνήθως κατά περιόδους που έχεις μεγάλο στρες και για να τη γιατρέψεις και να μη βλέπεις νιφάδες να πέφτουν σα βροχή δεν έχεις παρά να χαλαρώσεις και να φροντίσεις να την εξαφανίσεις έγκαιρα με τα κατάλληλα προϊόντα. Μην ξεχνάς ότι το τριχωτό της κεφαλής σου επηρεάζεται πολύ από την ψυχολογία σου και έτσι καλά θα κάνεις να μείνεις ήρεμη.

Πιστολάκι γιόκ: το πιστολάκι και γενικά τα εργαλεία στάιλινγκ όσο να πεις ταλαιπωρούν την τρίχα σου και καλά θα κάνεις να τα αποφεύγεις όσο γίνεται. Τώρα μπορεί να κρίνει ότι το να πας στο κομμωτήριο είναι απαραίτητο, όμως αντί για το συνηθισμένο χτένισμα προτίμησε να φορμάρεις απλά τα μαλλάκια ου , πράγμα που θα σου κοστίσει τουλάχιστον 10 ευρώ λιγότερα και δε θα ταλαιπωρήσει τόσο την τρίχα σου, αφού δεν την "ψήνει" τόσο με τον καυτό αέρα!

Το χρώμα και τα μάτια σου: όσο σούπερ και να είναι το στάιλινγκ σου επίσης βασικό είναι  το χρώμα σου να είναι ζωντανό έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να κόβει την ανάσα. Φρόντισε από τώρα το χρωματάκι σου έτσι ώστε την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο ρεβεγιόν να έχεις ακόμη πιο υπέροχο χρώμα. Το βασικό είναι αν περάσεις το χρώμα στο σπίτι να φροντίσεις να είναι το ίδιο χρώμα από τη ρίζα ως την άκρη μιας και οι διαφορές στο χρώμα δεν είναι ότι καλύτερο. Εννοείται ότι ένα ίσιωμα θα κάνει αυτές τις διαφορές στο χρώμα να είναι ακόμη πιο έντονες πράγμα που δε θα σε κάνει και ιδιαίτερα χαρούμενη. Ένα θαμπό ή ξεθωριασμένο χρώμα μπορεί να οφείλεται σε μια κακή βαφή ή στο μαλλάκι σου που θέλει περισσότερη φροντίδα. Φρόντισε να το περιποιείσαι όσο πρέπει με τα ακατάλληλα προϊόντα και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη ειδικά να έχεις ξηρά ή βαμμένα μαλλάκια και καλά θα κάνεις να την προτιμάς σε κάθε λούσιμο. Η καλύτερη μάσκα για να μαλακώσεις τα μαλλάκια σου πριν το ρεβεγιόν είναι το ελαιόλαδο. Άπλωσε στα μαλλάκια σου μια μικρή ποσότητα και τύλιξε τα με μια πετσέτα. Άφησε το να δράσει...μέχρι την τελευταία του σταγόνα ξέβγαλε με χλιαρό νεράκι. Δε θα πιστεύεις πόσο μαλακά και ενυδατωμένα θα είναι τα μαλλάκια σου!

Μην ξεχνάς: τα ωμά λαχανικά, οι ξηροί καρποί, το καρότο είναι λίγες μόνο από τις τροφές που βοηθούν τα μαλλάκια σου να δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή! Αν λοιπόν καταφέρεις 3-4 μέρες τώρα να καταναλώσεις αρκετά θα δεις μεγάλη  διαφορά μέχρι το ρεβεγιόν και τα μαλλάκια σου αναμένεται να συγκλονίσουν και τον πιο δύσπιστο!

πηγή : womenonly.gr & από την Ελένη Αναστασάκη