tsouxtres

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΦΕΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΜΕ ΜΕΛΙ !!

Κατι που θα ξαφνιασει ευχαριστα στο γιορτινο τραπεζι σας!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

400 γρ φετα
σούμα ή τσιπουρο
200 γρ φυλλο Βηρυτού
1 κ.σ. βούτυρο, κατσικίσιο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
8 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.σ. σουσάμι, ελαφρώς καβουρντισμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη φέτα σε 8 κομμάτια. Τα βρέχουμε με τη σούμα ή το τσίπουρο και αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν και να πάρουν ένα ιδιαίτερο άρωμα.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και κόβουμε τη μακρύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες. Παίρνουμε από 2 λωρίδες κάθε φορά Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι τυριού στη μία άκρη. Διπλώνουμε τα φύλλα δεξιά και αριστερά της φέτας και τα τυλίγουμε. Κολλάμε την άκρη των φύλλων βρέχοντάς τα δάκτυλά μας στη σούμα. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε περιχύνοντας με έαν κουταλάκι μέλι κάθε κομμάτι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Σερβίρονται ως μεζές.

πηγή : Κα Βίκυ.